In verband met werkzaamheden aan de weg is de PPZ komende maanden lastiger bereikbaar. Houd rekening met extra reis- en/of parkeertijd.

Lees meer

Wat is een implantaat?

Een tandheelkundig implantaat is een kunsttandwortel. Deze is in het kaakbot vast-geschroefd en steekt boven het tandvlees uit. Op een implantaat wordt een kroon of brug bevestigd of een prothese klikt erop vast. Een implantaat is gemaakt van metaal (titanium) en heeft een speciale oppervlaktelaag die een hechte verbinding mogelijk maakt met het kaakbot. Een implantaat blijft daarom altijd in de mond en is niet uitneembaar. Ook de kroon of brug die op het implantaat bevestigd wordt zit vast in de mond en is niet uitneembaar.

In geval van een klikprothese zijn de implantaten geplaatst onder de prothese. Met behulp van het kliksysteem ondervindt de prothese een zeer sterke steun aan de implantaten en is bovendien uitneembaar zodat goed gereinigd kan worden rond de implantaten. Met een klikprothese zit de prothese zo stevig vast zodat men alles weer kan eten, wat een heerlijk gevoel!

Indien er meerdere elementen ontbreken kunnen ook meerdere implantaten geplaatst worden. Deze implantaten ondersteunen dan losse kronen of bruggen. Het is dus niet altijd noodzakelijk om elke missende tand te vervangen met implantaten wat de kosten kan drukken.

Wanneer een implantaat?

Indien implantaten daadwerkelijk geplaatst kunnen worden herstellen ze het hiaat in de tandboog zonder dat er schade wordt toegebracht aan de naastliggende tanden en of kiezen, zoals het geval is bij conventioneel brugwerk. Zo vervangen ze de verloren gegane tanden en kiezen op een zeer natuurlijke manier. Implantaten zorgen voor meer comfort dan een ‘plaatje’ en geven in de regel meer vertrouwen doordat praten en eten weer wordt zoals het was.

Paropraktijk Zwolle

De in de PPZ werkzame parodontologen en implantologen zijn erkend en geregistreerd door de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie en de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie.

PPZ Webshop
  • Ruim assortiment mondhygiëne producten
  • Betalen met iDeal of Paypal
  • Binnen 2 dagen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 37,50